Blogi

Miten löytää aktiivinen ja ammattitaitoinen asuntomyyjä, kiinteistönvälittäjä?

Miten löytää asuntokaupan ammattilainen?

Suhtaudu avoimin mielin ja uteliaasti, kun etsit asunnon myyntiin tai ostoon parasta yhteistyökumppania. Alan konkari ei välttämättä ole juuri sinun asuntosi myyntiin paras valinta. Tai oman pankkisi kautta tuleva välittäjä tai kaverisi, joka sattuu olemaan kiinteistönvälittäjä. Mieti siis ensin omat kriteerisi ja etsi niiden pohjalta oma välittäjä.

Mistä sitten löytää kiinteistönvälittäjä tai asunnonmyyjä?
Käytössä on nykyään useitakin välittäjän valitsemiseen räätälöityjä välityspalveluita, joihin välittäjät voivat ilmoittautua mukaan. Olemalla mukana kyseisissä kilpailutuksissa, maksaa välittäjä korvausta kyseiselle palveluntarjoajalle. Sinulle kuluttajana palvelun käyttö on ilmaista ja kilpailuttamalla useamman välittäjän, voit onnistua löytämään hyvän välittäjän kohteesi myyntiin. Jos välittäjän valinnassa kriteerisi hinta, eli etsit mahdollisimman halpaa välityspalkkiota, niin tämä voi olla nopein ja tehokkain väylä siihen.
Mutta, ostatko välityspalkkiota vai osaamista ja onnistunutta asuntokauppaa?

Kysy tuttavilta ja kollegoilta sekä googlelta😀. Ja ennenkaikkea, perehdy siihen, miten harkitsemasi kiinteistönvälittäjä myy kohteita. Millaista materiaalia hän on laatinut myynti-ilmoituksiin (etuovi.com oikotie.fi, mahdollisesti tori.fi) ja omat nettisivut sekä sosiaalisen median alustat (facebook, youtube, instagram). Ovatko myynti-ilmoituksen tekstit asiantuntevia ja sujuvia, huolella laadittuja? Ovatko valokuvat laadukkaita ja ajankohtaisia (kesällä kesäkuvat ja talvella talvikuvat🙂) ja laatiiko välittäjä myös asuntovideot? Millaiset esitteet välittäjä jakaa ostajille?
Ja sitten vielä TOSI KUUMA VINKKI eli ennen lopullista valintaa lähetä välittäjälle tiedustelu sähköpostilla jostain kohteesta joka hänellä on myynnissä ja katso, kuinka pian hän vastaa. Tämä toimii aina. Ja valitettavan usein välittäjä ei vastaa pian, vaan joskus ja toisinaan ei koskaan... Jos välittäjä pitää esittelyn jossain kohteessa, hankkiudu paikan päälle ja fiilistele, miten esittely hoituu ja onko välittäjä työssään sellainen, että olisit valmis häneltä asunnon ostamaan?
Ja mikä minun mielestäni on tärkeintä välittäjää valitessa?
Ennen kaikkea oikea, todellinen aktiivisuus ja sinnikkyys! Sen lisäksi asiantuntemus kohteesta eli esim. kiinteistön kaupassa (omakotitalot, paritalot, määräosat, määräalat, vuokraoikeus rakennuksineen jne.) välittäjän pitää tietää mitä hän myy. Onko rakennuslupa kunnossa ja vastaa myytävää kohdetta, tarkastukset tehty, myydäänkö mitä osaa tontista, onko liittymäasioissa tai kaavassa selvitettävää ym. Uudiskohdeprojekteissa / hankkeissa myydäänkö kiinteistöyhtiön vai asunto-osakeyhtiön osakkeita vai tiettyä osaa kiinteistöstä ja millä sopimuksella kiinteistöä hallitaan, mitkä ovat tulevat ksutannukset, millainen urakkasopimus ja onko riskiä varainsiirtoveron maksujen muutoksille ym.

Ja kolmas tärkeä kriteeri on aluetuntemus. On todella tärkeää että välittäjä tuntee alueen ja osaa kertoa ostajille alueen palveluista ja ominaispiirteistä. Näiden asioiden tietämys ja niiden esille tuominen myös kohdemarkkinoinnissa on tärkeää, koska se voi laajentaa ostajakuntaa.

Heli Birgitta LKV asumisen blogia kirjoittamassa.

Miten kotisi on vaikuttanut elämääsi? 

Asunto ja elinympäristömme vaikuttaa meihin kokonaisvaltaisesti.
Se, millaiset mahdollisuudet asumismuoto ja kodin sijainti antavat arkeesi ja juhlaasi, ovat merkityksellisiä. 

Oletko pohtinut miksi asut juuri niinkuin asut?
Tai jos haluat muutosta, niin miksi?

Voisin kertoa sinulle oman asumisen tarinani😊

 (jos haluat siirtyä lukemaan lisää eri asumismuodoista, klikkaa tästä. HUOM. teksti tulossa) 

Ensimmäisiä muistoja kodista minulle on syntynyt Ruotsista, Köpingistä. Asuimme kerrostalossa ja piha-alue oli iso, kavereita oli paljon. Opin ruotsia ja pelkäsin Peppi Pitkätossua😊
Muutimme takaisin vanhempien kotiseudulle Lappiin ja asetuimme Posiolle, jossa kotimme oli 50-luvun puurakenteinen omakotitalo, jota laajensimme 70-luvulla. Jonkin aikaa talo oli kahden sukupolven koti.
Muistan kun pappa teki useimmiten ruokaa kalasta, jossa oli lisukkeena runsain mitoin sipulia ja voita ja tietysti pottuja.  

kiinteistönvälitys asunto blogi lapsuudenkodin muistot,

Lukioikäisenä muutin Kemijärvelle vuokralle. Asunto oli omakotitalon alakerrassa. Vessa ja suihku taisi olla käytävällä, en muista ihan tarkkaan. Ehkä tarkemmat muistikuvat puuttuvat, koska asunto oli aika ankea…Täältä lähdinkin “suureen maailmaan” Jyväskylään, jossa asetuin ensihätään viiden naisen soluasuntoon. Asuin myös hetken järven rannalla Puuppolassa pinessä kelohonkamökissä.  

Tästä eteenpäin olen muuttanut aikalailla työn perässä. Paitsi yhden kerran, kun muutimme talon vuoksi Perniöön. Kyseessä oli todella ihastuttava 1920- luvun pieni kartano maaseudulla. Ja kyllä, tunnustan, olenhan minä kerran muuttanut rakkauden vuoksi, tänne Tampereelle😍.

Paikkakunnat vaihtuivat työpaikkojen myötä ja olenkin asunut mm. Saarijärvellä, Laukaassa, Kankaanpäässä, Helsingin Jollaksessa, Sipoon Östersundomissa, Vantaalla, Perniössä ja Tampereella, jossa olen nyt viihtynyt yli kymmenen vuotta. 

Vietän nykyään aikaa myös kotiseudullani pohjoisessa. Tutuilla seuduilla Lapissa olen keskittynyt etenkin mökkikauppaan ja loma-asunto prpjekteihin. Perustin Heli Birgitta LKV sivutoimipisteen Kuusamoon, josta on helpompi hoitaa Lapin kohteita. Työn ohessa pääsen useammin rentoutumaan Lapin vaaramaisemiin ja nauttimaan luontoliikunnasta, johon  mahdollisuudet Kuusamossa, Ylläksellä, Posiolla ja Pyhällä ovat mahtavat ympäri vuoden.

mitä koti merkitsee sinulle, blogi.
HELI KIRJOITTAA ASUNTOKAUPPA, VINKIT

KIRJOITAN PARHAILLAAN LISÄÄ…

VINKKEJÄ TULOSSA PIAN. 

Partnership

Become Our Partner
Come Join Us

Quisque tincidunt, eros ac condimentum interdum, nisi lacus maximus arcu, imperdiet fringilla arcu ex quis nisi. Curabitur accumsan arcu diam, ut molestie diam facilisis vitae. Aliquam erat volutpat. In facilisis scelerisque orci, vel facilisis neque tempor at. Aliquam laoreet.

Jos olisin myymässä kotiani,
mitä haluaisin?

Olen myynyt useita omia asuntoja vuosien mittaan. Usein myös luottovälittäjäni on hoitanut asuntoni myynnin. Minulle tärkeintä välittäjässä on aktiivisuus ja asiantuntemus. Mikä sinulle?

Experience has its rewards.

Helppoa ja turvallista

Parempi hinta Nopeat kaupat

Onnistunut sijoitus

Valmiina hommiin